Mandal Karateklubb

Litt om klubben og dens prestasjoner

Mandal Karateklubb ble stiftet i januar 1980. Vår stilart er Shorinryu karatedo, “shobayashi”. Det finnes klubber i Canada, USA, Japan og Norge.

Mandal Karateklubb startet i 1998 opp med Åpent Sørlandsmesterskap. Et mesterskap som er blitt meget populært og trekker karateutøvere i fra Oslo i øst, Stavanger i vest og Fauske i nord.

I tillegg har MKK arrangert junior NM totalt 5 ganger (1991, 1992, 1996, 1998 og 2005), samt fire Norges-cup stevner, derav to finaler (1983, 1995, 1999 og 2003). Norges første Landsfinaler i karate arrangerte vi i 2001 vi arrangerte også Landsfinaler i 2002 og 2003. Vi har også mange lokale stevner på samvittigheten.

Mest kjent utover byens grenser er vi kanskje for den årlige internasjonale kampsportleiren vi mange år arrangerte.

Før sommeren 2017 flytter karateklubben inn i lokalene til Veveriet på Malmø. Lokalet blir pusset opp ved hjelp av mange dugnadstimer hvor vi er så heldige å få hjelp fra mange dedikerte foreldre. Uten dem hadde dette blitt vanskelig. Vi flytter fra de gamle lokalene våre på Ime siden bygget ble solgt i 2016 og ny eier ikke ønsker å fornye leieavtalen. Det var lokaler som det tok omlag et år å renovere. De gamle lokalene  var på 375 m2, og inneholdt eget velutstyrt styrkerom, kjøkken, kontor, oppholdsrom og garderober, i tillegg til selve matteområdet.
 De nye lokalene er mye større.

Målet for vårt arbeid er at medlemmene skal føle seg hjemme i et trygt og godt sosialt miljø.

Vår målsetning som karate utøvere er, innsatsvilje, tålmodighet og høflighet. På trening i dojo vektlegger vi: hurtighet, kraft og effektivitet.

“Man trenger ikke bli best i verden – bare man blir litt bedre enn i går.”